Prijava 2019

U pokretu od 2004

Šesnaesto po redu Međunarodno takmičenje Davorin Jenko održava se u Beogradu u periodu od 1 — 5. februara (Klavir i Klavirski duo) i od 1 — 12. marta 2019 (Duvački instrumenti i Kamerni ansambli).

Klavir

Takmičenje u disciplinama Klavir i Klavirski duo (dva klavira ili klavir četvororučno) je otvoreno za muzičare bez obzira na nivo školovanja, rođene 1983. i kasnije. Program se sastoji od obaveznog i slobodnog dela.

Ansambli

Takmičenje je otvoreno za ansamble koji se sastoje od 2 do 8 članova, za sve vrste instrumenata i glas, osim za 2 klavira i klavir četvororučno. Polazeći od toga da muziku treba deliti sa drugima, želimo da podržimo zajedničko sviranje.

Duvači

Takmičenje Davorin Jenko je jedno od najkompletnijih takmičenja za ovu vrstu instrumenata. Održava se svake godine u disciplinama fagot, flauta, klarinet, oboa, saksofon, horna, trombon, truba i tuba.

Žiri

Sa ponosom ističemo da su članovi žirija takmičenja bili vrhunski umetnici i pedagozi: Peter-Lukas Graf, András Adorján, Marianne Henkel-Adorján, Stanko Arnold, Ljubiša Jovanović, Paolo Taballione, Carlo Jans, Cezary Traczewski, Nataša Veljković, Daniel Rivera, Susanna Spaemann, Martin Kasík, Vovka Ashkenazy, Milana Chernyavska...

Podaci

Za obradu velikog broja podataka koristi se namenski razvijen paket programa: od prijavljivanja, preko slanja email poruka, uređivanja podataka o takmičarima, do generisanja rezultata, statistika i štampanja dipoma.

Pokrovitelji takmičenja

Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja
Ministarstvo kulture i informacija
Grad Beograd